Elektrische pompwagen
Trending Updevelop

Waarom een (elektrische) pompwagen handig is in de telecomwereld!

Vooral wanneer je binnen een bedrijf veel spullen moet verplaatsen, komt een pompwagen goed tot zijn recht. En dan vooral een elektrische pompwagen. Stel je voor dat je een klein telecom bedrijf hebt en het erg goed doet. Hoe meer je groeit, hoe groter je wordt en hoe meer spullen verplaatst moeten worden. Als je merkt dat je binnen jouw groeiende bedrijf steeds meer spullen moet gaan verplaatsen, dan is een pompwagen de ideale hulp voor interne deze transportwerkzaamheden.

Je verplaatst veel spullen tegelijkertijd met een pompwagen

Een pompwagen, palletwagen of transpallet is dus een transportmiddel voor het verplaatsen van goederen op pallets. Het wordt dan ook veel gebruikt in magazijnen en in vrachtwagens. Je kan je voorstellen dat de komst van de pompwagen voor heel wat opluchting heeft gezorgd. Waar vroeger alles met mankracht werd gedaan, wat enorm veel tijd in beslag nam, rol je nu met gemak jouw goederen van plek tot plek.

Een pompwagen in een telecombedrijf?

Ja, ook in een telecombedrijf worden de voordelen van een pompwagen benut. Je kan je voorstellen dat naar mate een dergelijk bedrijf groeit, de inkopen ook steeds meer zullen zijn. En dus ook de voorraad toestellen in een magazijn. Een paar telefoontoestellen verplaatsten is geen probleem, dat doen we met de hand natuurlijk. Maar wanneer ze met pallets vol binnenkomen, is het geen beginnen aan. Tenzij je zo’n mooie pompwagen hebt aangeschaft.

Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Dan kies je voor een elektrisch aangedreven pompwagen. Deze heft automatisch en heeft een meerijdplateau waarop je de pompwagen bedient. Wanneer je dus te maken hebt met grotere afstanden in het magazijn, scheelt dit veel looptijd!

Risico’s waar je wel rekening mee moet houden

Een pompwagen is eenvoudig te bedienen, maar een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een aantal gevaren waar je wel van op de hoogte moet zijn:

  • Lichamelijke klachten: om klachten te voorkomen is juist gebruik essentieel. Trek bijvoorbeeld een pallet achter je aan en duw deze niet voor je uit. Ook is het dragen van veiligheidsschoenen een goede overweging.
  • Goederen die onderweg vallen of kantelen: Zorg in ieder geval dat de lepels van de palletwagen goed onder de pallet geplaatst zijn. Daarnaast moet je rustig rijden en niet te veel abrupte of onverwachtse bewegingen maken.

Bron: https://www.weldon.nl/