cryptocurrency
Internet Updevelop

Hoe jij vandaag nog start met cryptocurrency’s!

Het blijft een veel besproken onderwerp, en op de een of andere manier vindt het altijd zijn weg weer naar jou. Investeren in cryptocurrency’s. Op de verjaardag, op het nieuws, bij je collega’s en ook in de vriendenkring. Je hebt er zo veel over gehoord en wellicht ook al zelf onderzoek naar gedaan. Nu ben je erover uit: jij wil ook starten met cryptocurrency’s. In dit artikel lees je waar je in ieder geval rekening in houdt.  

Doe onderzoek! 

Als eerst: doe je eigen onderzoek! Als je dit nog niet gedaan hebt, is dit toch wel stap 1 die je zeker niet over wilt slaan. Wat zijn cryptocurrencies? Waarom zijn ze nuttig? En welke verschillende crypto’s zijn er dan?  

Cryptogeld is waarde in de vorm van een bedrag in cryptovaluta. Het is een digitale munteenheid die gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor traditionele geldsoorten, zoals: giraal geld en brief/munt geld. Naast de Bitcoin, heb je bijvoorbeeld ook Ethereum en Ripple. Wanneer je wilt weten hoeveel de Ripple waard is, kijk je naar de Ripple koers. Zo heeft elke digitale munt weer zijn eigen koers die je in de gaten kan houden.  

Instappen in cryptocurrency of niet? 

Aan het einde van je onderzoek sta je voor de keus: ga ik instappen of niet? Probeer bij deze beslissing je niet te laten leiden door alle succesverhalen. Ook is het handig jouw eigen strategie te ontwikkelen en doelen te stellen. Met welk bedrag ben je bijvoorbeeld tevreden? Veel mensen hebben namelijk ook hoge bedragen verloren door niet op het juiste moment te investeren of door onverwachtse wendingen. Stel jezelf daarom van te voren een aantal vragen. Denk aan:  

  • Heb ik ook de tijd om mij bezig te houden met deze investering? 
  • Ben ik bereid te leren hoe cryptocurrencies werken? 
  • Heb ik geld dat ik écht kan missen? 
  • Laat ik mijzelf leiden door gevoelens? (wat doe je als de koers stijgt of daalt?) 

Kies een geschikte exchange waar je gaat handelen 

Om cryptocurrencies in te kopen, ben je bij een exchange aan het goede adres. Ook hier moet je je goed verdiepen in hoe zo’n exchange dan eigenlijk te werk gaat. Hoe veilig is de exchange? Wat zijn ervaringen van andere personen?   Eenmaal een goede exchange gevonden, dan kun je eenvoudig jouw euro’s/dollars omzetten in cryptocurrencies. En zo ben je gestart met handelen in cryptocurrency’s.