Updevelop

Een laptop huren of een laptop kopen?

Is je oude laptop aan vervanging toe omdat hij traag werkt of steeds crasht? Dan is het tijd voor een nieuwe PC. Je kunt een nieuwe laptop kopen, maar dat is gelijk een flinke uitgave. Wist je dat het ook mogelijk is om een laptop te huren? Wat zijn de voor- en nadelen en wat kun je het beste doen? We bekijken het in dit artikel.

Lagere kosten

Als je niet veel te besteden hebt, bijvoorbeeld omdat je nog studeert, kunnen de kosten van een nieuwe laptop te hoog voor je zijn. Je kunt ook kiezen voor een tweedehands laptop, maar het is niet gegarandeerd dat zo’n laptop lang meegaat. Goedkoop kan dan duurkoop worden. Vaak ben je alsnog meer dan een paar honderd kwijt. Je kunt ook laptops huren. Dit kan in zo’n geval een betere optie zijn. Je beschikt dan gegarandeerd over een nieuwe computer en je bent maandelijks slechts een klein bedrag kwijt. 

Altijd de nieuwste software en hardware

Huur je een laptop, dan beschik je altijd over de nieuwste hardware en software. Besluit je om een laptop te huren, let dan op de specificaties. Let bijvoorbeeld op de grootte van het beeldscherm. Neem je je laptop vaak mee? Dan is een kleine lichtere laptop misschien handiger. Let ook op de kwaliteit van de processor en de hoeveelheid RAM-geheugen. De snelheid van de laptop hangt hiervan af. Kijk ook naar de hoeveelheid opslag en extra functionaliteiten zoals een SSD.

Waar huur je een laptop?

Je hebt verschillende aanbieders waar je laptops kunt huren. De prijzen kunnen nogal verschillen. Kijk aan de hand van de specificaties en je budget welke laptop je het beste kunt huren. Ook met een klein budget kun je een laptop huren. Sommige aanbieders hebben een budget laptop te huur. Het is ook belangrijk om de voorwaarden goed te bekijken. Hoe lang is de contracttermijn en wat zijn de gevolgen als de laptop beschadigd raakt. Lees de voorwaarden van verschillende aanbieders en vergelijk ze zodat je makkelijker de juiste keuze kunt maken.