Lifestyle

Alles wat je moet weten als je gaat solliciteren

Wanneer je op zoek gaat naar een baan, omdat je misschien net afgestudeerd bent bijvoorbeeld en het is de eerste keer ├╝berhaupt of de eerste keer na een lange tijd dat je weer moet gaan solliciteren, dan is het misschien wel weer even omschakelen. Het kan dan lastig zijn om je weer volledig voor te bereiden op een gesprek over een van de vacatures Utrecht waar je voor gesolliciteerd hebt. Dan is het om te beginnen al goed dat je uitgenodigd bent en dan is dat al een belangrijk signaal voor jou dat je de juiste interesse gewekt hebt door misschien wel jouw toekomstige werkgever. 

Vergeet je zenuwen

Het is belangrijk om dit in je achterhoofd te houden en om te proberen om je niet te zenuwachtig te maken voor het sollicitatiegesprek. Voorbereiden kan best wel heel erg lastig zijn, omdat er geen enkel gesprek is dat precies hetzelfde verloopt en de vragen kunnen heel erg uiteenlopend zijn. Lees voordat je naar het gesprek gaat nog wel de vacature nog eens door en de motivatie die jij geschreven hebt. Zo krijg je weer een beetje extra gevoel bij het gesprek en je voor jezelf de vraag kunt beantwoorden waarom je op deze vacature gereageerd hebt en waarom jij geschikt zou zijn voor deze baan. 

Wees jezelf

Het is bij een sollicitatiegesprek belangrijk om gewoon jezelf te zijn, want op die manier kan het bedrijf goed beoordelen of jij daar goed zou passen en om eerlijk antwoord te geven op de vragen en om hier open over te zijn. Zo weten zij precies wat zij aan jou hebben en dat is alleen maar een belangrijk pluspunt tijdens de gesprekken. Geef niet alleen de antwoorden waarvan je denkt dat mensen willen horen, maar wees jezelf en geef je eigen antwoorden waar jij volledig achter kunt staan. Dat is erg belangrijk voor jou, maar ook voor jouw toekomstige werkgever die jou moet leren kennen. Dat wordt toch wel heel erg lastig met een masker op.